شیرهای کروی Globe Valve کاسپین شیر کادوس | kasrasaran
در عمل، چرخش محور رزوه شده از طریق چرخ دستی ( Handwheel ) یا محرک شیر، دیسک را از روی سیت این فرم تماس بلند می کند. این مسیر بر خلاف شیر کشویی است که در آن سیال عمود بر کشو عبور می کند. این پیکربندی گاهی اوقات به عنوان ولو با الگوی بدنه Z یا T توصیف می شود. در این مدل ورودی ها و خروجی ها عموماً در راستای یکدیگر قرار گرفته اند. در این شیر سیال هم در ورود و هم در خروج به اندازه 90 درجه تغییر زاویه می دهد. میزان افت فشار در شیر کروی مستقیم یا z نسبت به سایر مدلها وجود دو تغییر جهت سیال و همچنین عمود بودن حرکت ساقه و دیسک بر حرکت سیال می باشد.
- همانطور که میدانید شیرآلات مختلفی در مدل های دستی و اتوماتیک تولید میشوند و استفاده از هرکدام از این مدل ها مزایای مخصوص خود را دارد.
- از ابتدا باید انـدازه لولـه ای کـه بتوانـد ظرفیـت جابجا شده مایع بانضمام افت فشار را تأمین کند محاسبه شود.
- به طور کلی تاریخچه انواع شیر به دوران یونان و روم باستان بر می گردد حتی مصریان باستان نوعی ساعت آبی ساخته بودند که با آن جریان آب را کنترل می کردند.
- جهت جریان ورودی به شیر یکی از عوامل مهمی است که در شیر های کروی باید مورد بررسی قرار بگیرد، در شرایطی که احتمال جدا شدن قطعه ای از محور و دیسک وجود دارد، جریان از زیر دیسک وارد می شود.
- این شیرها برای تنظیم جریان سیال بسیار مناسب هستند اما برای شرایطی که افت فشار و افت دبی در شیر مدنظر باشند مناسب نیستند.
این ویژگی برای زمانی مناسب است که نیاز به باز شدن سریع شیر دارید. در شیر کروی یا شیر بشقابی با مجرابند ترکیبی، در سر مجرابند یک زبانه فلزی ضد سایش و حرارت نصب می شود. در این نوع مجرابند یک رینگ فلزی سخت بر روی دیسک قرار گرفته که باعث استحکام بیشتر آن شده است.
عملکرد قوی و قابل اطمینان
با این وجود، به دلیل زاویه تماس بهتر بین مخروط یا کره و نشیمنگاه، نشت شیرهای کروی کمتر و درزبندی آن ها بهتر است. گلوب ولوها، معمولا در سیستم های نیازمند آب بندی کامل مورد استفاده قرار می گیرند. عملکرد این مدل شیرها به گونه ای است که جریان در خطوط لوله و اتصالات را تنظیم می کند. با وجود اینکه شیرهای کروی جدید از جنس کروی تولید نمی شوند، اما همچنان کاربرد قدیمی خود را حفظ کرده و به نام شیر کروی، شیر بشقابی یا گلوب ولو شناخته می شود.
نکات مهم در خرید ترموکوپل
این شیرها برای جریان سیالات با ذرات جامد و ترکیبات خمیری مناسب هستند. این نوع شیر کروی دارای بدنه استوانه ای و توپ کروی مستقیم است که در خط جریان قرار می گیرد. این نوع شیر برای کنترل جریان سیال در خطوط عمودی و افقی مناسب است. شیر کروی با استفاده از توپ کروی بزرگ، قادر به تحمل فشارهای بالا و شرایط کاری سخت است. این شیرها دارای ساختار ساده ای هستند و از قطعات کمتری نسبت به سایر انواع شیرها استفاده می کنند، که عملکرد قوی و اطمینان بخشی را فراهم میکند. شیر کروی به دلیل ساختار خاص خود، قابلیت کنترل دقیق جریان سیال را داراست.
این دو شیر دو نوعِ معیارِ صنعتی برای کاربردهای انسداد (شیر توپی) و تنظیم جریان (شیر کروی) هستند. معایب شیر کروی
1-افت فشار زیاد دارند
2- وزن آنها نسبت به شیرهای هم سایز در مدل های دیگر بیشتر است . اما اگر اینگونه شیرها برای قطع و وصل کردن جریان و آب بندی کامل مورد استفاده قرار بگیرند، معمولا جریان را از بالای بندآور وارد شیر می کند و از فشار سیال در جهت آب بندی استفاده می شود. در هنگام انتخاب شیرهای کروی یا سوزنی، معیار اصلی انتخاب و اولویت آن نسبت حداکثری و حداقلی دبی سیال در سیستم است.