قطعا انتخاب آداپتور یا منبع تغذیه برای دوربین های مدار بسته و همچنین برای دستگاه DVR یا NVR و همچنین برای لوازم آن از قبیل میکروفن بسیار مهم سایت finecctv می باشد. چگونه هارد دیسک را در داخل DVR دی وی آر نصب کنم؟ چطور حجم فیلم دوربین های مدار بسته را کم کنم تا فضای کمتری روی هارد دیسک بگیرد؟ بدین منظور ابتدا DVR را به مانیتور متصل نموده و سپس با اتصال ماوس به DVR روی صفحه نمایش راست کلیک کرده و وارد تنظیمات شوید. یعنی باید توجه داشته باشید که DVR برای دوربین مدار بسته آنالوگ قطعا با DVR مناسب برای دوربین مدار بسته AHD یا HDtvi فرق دارد. اگر قصد این کار را دارید قطعا نیاز به آموزش نصب دوربین مدار بسته بصورت عملی خواهید داشت. توجه نمایید که وقتی DVR را با پورت HDMI به تلویزیون متصل کردید حتما باید به منوی تنظیمات تلویزیون رفته و گزینه ورودی HDMI را انتخاب کنید تا تصاویر DVR روی تلویزیون نمایش داده شود. البته با توجه به موارد آموزش فوق در مورد آموزش نصب دوربین مدار بسته انتخاب هارد دیسک مناسب برای پروژه نصب دوربین یکی از مهمترین گزینه هاست تا ضبط تصاویر خوب و بلند مدت داشته باشید.
شما می بایست جهت یا زاویه نصب دروربین مدار بسته ، جا یا مکان نصب دوربین های مدار بسته خود را برای جاگذاری و قرار گیری دوربین روی دیوار بخوبی تعیین کنید. چطور فضا یا ظرفیت مناسب برای هارد دیسک لازم برای نصب دوربین مدار بسته خود را محاسبه کنم؟ ظرفیت یا فضای هارد دیسک برای دی وی آر باید چند گیگابایت یا ترابایت باشد؟ در مورد DVR یا NVR چونکه در اینها هارد دیسک نصب می شود و باید مصرف برق هارد دیسک را هم در نظر گرفت پی برای DVR یک آداپتور 4 آمپری 12 ولتی بزنید. برای نصب هارد دیسک ابتدا باید پیچ های اطراف دستگاه DVR دی وی آر را باز کنید و سپس هارد دیسک را در درون DVR در مکانی که تعبیه شده است پیچ کنید و کابل SATA مخصوص هارد که در DVR موجود می باشد را به پورت SATA و کابل برق مخصوص هارد دیسک SATA که در DVR موجود است را به سوک برق هارد متصل نمایید سپس DVR را ببندید و پیچ هایش را وصل کنید. همچنین برای دو تا سوکت نری و مادگی برق نیز باید به دو سر کابل برق بزنید تا بتوانید یک سر کابل برق را به آداپتور و سر دیگر به سوکت برق دوربین وصل کنید تا دوربین مدار بسته برق دار گردد.
در این مقاله ما سعی کردیم که یک راهنمای کامل آموزش نصب دوربین مدار بسته را با زبانی ساده بیان کنیم تا افراد مبتدی براحتی بتوانند کار نصب دوربین را انجام دهند. طبق تجربه ما در امر نصب و راه اندازی انواع دوربین مدار بسته باید عرض کنیم که برای هر دوربین یک اپداپتور 2 آمپری 12 ولتی کافی است البته با اینکه مصرف اکثر دوربین های مدار بسته طبق برچسب روی آنها در حدود 1.3 تا 1.4 آمپر می باشد ولی شما حتما 2 آمپری بزنید تا هم کیفیت تصویر خوب باشد هم در آینده دوربین مربوطه به مشکل برخورد نکند. برای نصب دستگاه DVR پس اینکه کار نصب دوربین مدار بسته و سیم کشی ها بپایان رسید باید سوکت های BNC و همچنین سوکت میکروفن به DVR متصل گردد و حال برای اینکه بتوان نصاویر دوربین های مدار بسته را دید باید دستگاه DVR دی وی آر را به مانیتور یا تلویزیون یا یک نمایشگر وصل کنیم برای اینکار DVR دارای پورت های VGA و HDMI می باشد که از پورت VGA می توانید برای اتصال به مانیتور استفاده کنید و از پورت HDMI می توانید برای اتصال DVR به تلویزیون یا لپ تاپ یا نمایشگر یا مانیتوری که HDMI پشتیبانی می کند استفاده نمایید.
منوی کاربران آنلاین : مشاهده کاربران و نگهبانانی است که همین الان از طریق شبکه داخلی یا شبکه اینترنت به سیستم DVR وصل هستند. دقت کنید که دستگاه دی وی آر DVR در انواع برندها در بازار موجود است ولی در این میان نوع کیفیت یا اصطلاحا رزولوشن Resolution که پشتیبانی می کند بسیار مهم است. دوربین مدار بسته HDsdi : دوربین های با تکنولوژی HDsdi قبل از دوربین های مدار بسته HDtvi و HDcvi به بازار آمدند ولی بدلیل اینکه کیفیت و کارایی این انواع جدید بهتر است زیاد استفاده نمی شوند. دوربین مدار بسته HDcvi : این نوع دوربین مدار بسته از سال 2012 به بازار آمدن و از لحاظ سیستم نصب دوربین مدار بسته مشابه AHD و HDtvi هستند و کیفیت و قیمت مناسبی دارند. ولی قیمت دوربین های HDcvi از دو نوع دوربین قبلی بالاتر بوده و پس از آن دوربین های مدار بسته HDtvi از هر سه نوع دوربین مذکور گران تر هستند. قطعا برای نصب هر دوربین مدار بسته آنالوگ یا AHD یا HDtvi یا HDcvi باید دو سر کابل کوکسیال RG59 تصویر ، سوکت BNC نصب کنید.
دوربین مدار بسته صنعتی یا دوربین باکس Box Camera : دوربین های مکعبی شکل بوده و به لحاظ ساختار نصب دوربین مدار بسته مشابه دوربین های بالت هستند ولی مزیت اساسی این نوع دوربین قابلیت تعویض لنز دوربین می باشد که شما می توانید لنز دلخواه خود را روی آن نصب نموده و کیفیت دلخواه خود را داشته باشید. پلی بک Play Back یا مرورکردن : برای مشاهده تصاویر ضبط شده روی هارد دیسک DVR و برش قسمتی از هر فیلم. قطعا نصب دوربین مدار بسته با هدف نظارت و ضبط تصاویر انجام می پذیرد و ضبط تصاویر دوربین های مدار بسته فقط با وجود هارد دیسک HDD امکانپذیر می باشد. آیا ضبط کردن تصاویر چیزهای ریز مانند پلاک (نصب دوربین پلاک خوان) یا نوشته یا اعداد در نصب دوربین های مدار بسته نیاز است؟ مساحتی که پروژه نصب دوربین های مدار بسته در آن اجرا میگردد و دوربین هاباید تحت پوشش بگیرند چند متر مربع است؟ همچنین اگر دوربین های مدار بسته شما در پروژه نصب دوربین بسته از نوع دوربین تحت شبکه IP باشند شما باید NVR خریداری کنید نه DVR. پس از اینکه با توجه به موارد فوق ، دوربین های مناسب خود را انتخاب نمودید حال نوبت به انتخاب DVR مناسب با پروژه نصب دوربین مدار بسته می باشد.
طبق گام ها و مراحل آموزش نصب دوربین مدار بسته که تا کنون بیان شد حتما این سوالات برای شما پیش آمده است که : آداپتور مخصوص دوربین مدار بسته باید چند ولت و چند امپر باشد؟ زیرا حتما این سوال پیش می آید که : چه تعداد دوربین در این فضا لازم است؟ البته حتما برای شما هم پیش آمده است که بخواهید دوربین مدار بسته به بصورت شخصی و خودتان نصب نمایید و بتوانید بصورت مستقیل کار نصب دوربین های مدار بسته را انجام دهید و یا اینکه در شغل نصب دوربین در بازار کار فعالیت نمایید. البته شرکت نوین گستران آموزش عملی نصب دوربین مدار بسته را نیز ارائه می دهد که می توانید شرکت نمایید. هنگام نصب دوربین مداربسته برخی از دوربین ها این قابلیت را دارند که اگر در یک مکان نصب شوند آنجا را به صورت ۳۶۰ درجه پوشش میدهند و با زدن یک دکمه می توانید دوربین مداربسته را بچرخانید و تمام منطقه را مشاهده کنید، البته همه دوربین ها این قابلیت را ندارند و یا برخی از این دوربین ها را می توان برنامه ریزی کرد که خود به صورت اتوماتیک بچرخند که دیگر احتیاج نباشد شما به صورت دستی هر لحظه آن ها را بچرخانید.
قطعا در ادامه بخش های آموزش نصب دوربین مدار بسته نصب هارد دیسک HDD در دستگاه DVR یکی از مهمترین بخش های پروژه نصب دوربین مدار بسته می باشد تا ضبط تصاویر ممکن باشد. طول کابل هر دوربین نباید از 400 متر بیشتر شود همچنین سعی کنید از کابلهای کیفیت بالا برای انتقال تصاویر استفاده کنید. باید برای سیمکشی در قسمتهای مختلف برنامه داشته باشید به طوری که کمترین مقدار سیم مصرف شود و همچنین طول سیمها از حد استاندارد فراتر نرود چون موجب تضعیف سیگنالهای تصویر خواهد شد. توجه نمایید که بهترین مکان نصب دوربین مدار بسته در زاویه های گوشه اتاق و در ارتفاع بالا می باشد تا از دسترس افراد به دور باشد و همچنین باید دوربین ها بگونه ای قرار گیردند که بتوانند تصویر همدیگر را همپوشانی نمایند یعنی اگر زمانی یک دوربین از کار افتاد دوربین دیگری در زاویه خوب باشد که بتواند حداقل 90% کمبود این دوربین مدار بسته را جبران نماید و همچنین با این همپوشانی زاویه بندی دوربین های مدار بسته شما دید بهتری از تمامی زوایای آن مکان خواهید داشت. حتما سعی کنید بین فاصله DVR تا هر دوربین سیم کشی نصب دوربین شما حتما بصورت داکت کشی باشد تا سیم ها روی دیوار دیده نشوند و در معرض دسترسی افراد قرار نگیرند.
نصب دوربین های مدار بسته در چه فاصله هایی از هم باید انجام گردد؟ دوربین مدار بسته مینیاتوری یا دوربین مخفی : طبعا دوربین های بسیار کوچکی هستند که با هدف دیده نشدن دوربین و ضبط تصویر بصورت مخفی طراحی شده اند. قبل از هر اقدامی ، انتخاب دوربین مدار بسته مناسب و دستگاه DVR یا NVR متناسب با نیاز کاری شما در درجه اول اهمیت قرار دارد. یا اینکه چه نوع دستگاه DVR یا NVR در این فضای مغازه یا کارگاه مناسب است؟ همانطور که می دانید امروزه نصب دوربین مدار بسته در ساختمانهای مسکونی و اداری و تجاری جزء ملزومات اصلی یه ساختمان شده است. نصب دوربین مدار بسته در محیطهای کم نور به هیچ عنوان توصیه نمیشود. هزینه و بودجه پروژه نصب دوربین مدار بسته شما در چه حدی است؟ دوربین مدار بسته چرخشی یا گردان PTZ یا اسپید دام (Speed dome) : دوربین هایی هستند که قابلیت چرخش به اطراف داشته و از راه دور نیز کنترل می شوند و قطعا در بزرگراهها و اتوبان ها این نوع دوربین مدار بسته را مشاهده نموده اید. دوربین مدار بسته دام Dome : دوربین های مدار بسته سقفی هستند که شبیه نیم دایره بوده و بسیار پر کاربرد هستند که قابلیت دید شب IR هم دارند.
اگر قصد نصب دوربین مدار بسته تحت شبکه IP دارید بنابراین باید دوربین های آی پی را توسط کابل شبکه CAT5 یا CAT6 به NVR یا به سوئیچ شبکه وصل نمایید. دوربین مدار بسته تحت شبکه IP Camera : دوربین های مدار بسته تحت شبکه آی پی IP بدر واقع دوربین های پیشرفته ای هستند که امکان مدیریت تحت IP را فراهم نموده و دارای تکنولوژی و کیفیت بسیار بالاتری به نسبت دوربین های مدار بسته آنالوگ و AHD هستند البته قیمت این نوع دوربین چند برابر انواع دیگر دوربین هاست. توجه نمایید که تغذیه هر دوربین از یک محل مجزا امکان نصب UPS مجزا برای دوربینها را در آینده از شما خواهد گرفت. همچنین شما می توانید با یک منبع تغذیه مرکزی نیز کل سیستم دوربین مدار بسته خود را تغذیه کنید ولی ما بنا بر تجربه این کار را توصیه نمیکنیم. پس از این مرحله نوبت به سیم کشی از دوربین ها به سمت دستگاه DVR است.شما می توانید کایل کواکسیال RG59 و کابل برق بطور جدا سیم کشی نمایید یا اینکه کابلهای نصب دوربینی در بازار هست که این دو نوع کابل برق و RG59 را با هم دارد استفاده نمایید. توجه نمایید که اگر نوع دوربین ها در پروژه نصب دوربین مدار بسته شما از نوع آنالوگ هستند شما باید DVR با کیفیت یا رزولوشن D1 انتخاب نمایید ولی اگر دوربین های مدار بسته شما از نوع AHD هستند باید حتما از DVR با کیفیت یا رزولوشن AHD 720p یا AHD 1080p در نصب دوربین های مدار بسته خود استفاده نمایید.
دوربین مدار بسته بیسیم یا وایرلس Wireless : ویژگی اصلی این نوع از دوربین های مدار بسته بیسیم بودن آنهاست ولی قیمت بالاتری دارند. در حالت کلی دوربین مدار بسته آنالوگ دارای پایین ترین قیمت در بازار می باشد و پس آن دوربین مدار بسته AHD دارای قیمتی کمی بالاتر ولی کیفیت بهتر می باشد. انتخاب محل مناسبی برای نصب دوربین مدار بسته کار با اهمیتی پس بی تفاوت از کنار آن نگذرید. پس از اینکه سیم کشی از دوربین های مدار بسته به DVR انجام شد باید دو سر کابل کواکسیال TG59 را برای هر دوربین مدار بسته سوکت BNC بزنید که یک سر به سوکت تصویر دوربین و سر دیگر به پورت کانال DVR متصل میگردد تا تصویر از دوربین مدار بسته به DVR برسد. را روی DVR یا NVR انجام دهید. پس از اینکه مکان نصب دوربین های مدار بسته را تعیین نمودید حال دیوار را با دریل سوارخ کاری نموده و با قرار دادن رول پلاک شروع به پیچ کردن دوربین ها روی دیوار نمایید.
آیا برای شما سوال این است که دوربین مدار بسته خود را در چه زاویه ای قرار دهیم؟ در واقع شما باید متناسب با نیازی که در مکان مورد نظر دارید دوربین مدار بسته خود را انتخاب نمایید زیرا در مقوله نصب دوربین مدار بسته انواع مختلفی از دوربین ها با امکانات و برندها و قیمت های مختلف در بازار موجود می باشند و شما برای مدیریت هزینه ها و برخورداری از بالاترین کیفیت باید دقیقا بدانید که چه نوع دوربین بسته ای انتخاب نمایید. دوربین مدار بسته بولت یا بالت Bullet : دوربین های استوانه ای پایه دار که معمولا در فضای بیرون نصب می شوند و دارای دید در شب IR هم می باشند. قطعا یکی از مهمترین مراحل در آموزش نصب دوربین مدار بسته انتخاب دوربین مناسب برای پروژه نصب دوربین می باشد. کلیه مراحل فوق در فیلم آموزشی زیر بصورت تصویری و عملی آموزش داده شده است.
با توجه به توضیحات فوق ، کیفیت دوربین های مدار بسته HDtvi از دیگر انواع ذکر شده بالاتر است و سپس دوربین های HDcvi و سپس دوربین مدار بسته AHD در رتبه های بعدی از لحاظ کیفیت تصویر می باشند و پر واضح است که در انواع دوربین مذکور، طبعا دوربین آنالوگ دارای کیفیت تصویر پایین تری می باشد. چه نوع کیفیتی از تصویر در پروژه نصب دوربین مدار بسته مد نظر شماست؟ در موقع انتخاب لنز به نور محل و فاصله شی توجه داشته باشید و فاصله کانونی لنز را انتخاب کنید. در موقع خرید لنز (در صورتی که دوربین شما دارای لنز فیکس نباشد) متوجه انوع مختلفی از لنزها خواهید شد. در راستای فیلم آموزش نصب دوربین مدار بسته که در ادامه مشاهده می کنید نکاتی دیگری نیز در هنگام سیمکشی در نصب دوربین مدار بسته دارای اهمیت است مثلا سعی کنید در موقع نصب دوربین همیشه مقداری سیم اضافی در محل نصب دوربین مدار بسته برای جابهجاییهای احتمالی باقی بگذارید. دوربین مدار بسته آنالوگ : ارزان قیمت ترین نوع دوربین مدار بسته در بازار دوربین آنالوگ می باشد که طبعا در بیشتر منازل و مکانهای کوچک این نوع دوربین نصب شده است. دوربین مدار بسته AHD : این نوع دوربین های مدار بسته نیز طی چند سال اخیر بسیار پرکاربرد شده اند زیرا ساختار نصب آنها مانند نصب دوربین مدار بسته آنالوگ می باشد ولی دارای کیفیت بسیار بالاتری به نسبت دوربین های آنالوگ می باشد و در عین حال قیمت دوربین های مدار بسته AHD فقط چند درصد از دوربین های آنالوگ بالاتر است بهمین دلیل مقرون بصرفه می باشد و حتی کیفیت این دوربین ها به حدی است که برای تشخیص پلاک خودرو و فواصل بیشتر می تواند استفاده گردد.